FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

RAKOTT HÚS

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell vagy lehet disznó is
  • 4-5 szem nagyobb krumpli
  • hagyma vagy újhagyma
  • (zöld)fokhagyma
  • bazsalikom
  • só, bors
  • olaj
  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb paradicsom (+paprika, ha van)
  • öntethez: 1 tojás, tejföl, reszelt sajt, só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd egy kis olajban kisütjük. Nekem épp nem volt olajom, úgyhogy szalonnát pirítottam, és annak a zsírjában sütöttem ki a húst, majd a szalonnadarbokat a tepsi aljára raktam.

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és sós vízben épp puhára főzzük (ne essen szét!).

Egy tepsibe vagy jénaiba zsiradékot teszünk, majd lehelyezünk egy réteg krumplit, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát ha van, megszórjuk egy kis bazsalikommal, majd egy réteg húst, majd megint paradicsomot és a végén mégegy réteg krumplit. Készítünk egy öntetet: összekeverünk egy tojást tejföllel, reszelünk bele sajtot, majd sóval, borssal ízesítjük, és az egészet ráöntjük az ételre, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 percig összesütjük.

 rakott_hus.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 8
Heti: 84
Havi: 809
Össz.: 578 999

Látogatottság növelés
Oldal: Rakott hús
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »