RAKOTT HÚS
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd egy kis olajban kisütjük. Nekem épp nem volt olajom, úgyhogy szalonnát pirítottam, és annak a zsírjában sütöttem ki a húst, majd a szalonnadarbokat a tepsi aljára raktam.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és sós vízben épp puhára főzzük (ne essen szét!).
Egy tepsibe vagy jénaiba zsiradékot teszünk, majd lehelyezünk egy réteg krumplit, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát ha van, megszórjuk egy kis bazsalikommal, majd egy réteg húst, majd megint paradicsomot és a végén mégegy réteg krumplit. Készítünk egy öntetet: összekeverünk egy tojást tejföllel, reszelünk bele sajtot, majd sóval, borssal ízesítjük, és az egészet ráöntjük az ételre, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 percig összesütjük.