FŐZŐCSKÉZDE
Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)
ZÖLDSÉGES-DISZNÓHÚSOS RAGU KIFŐTT TÉSZTÁVAL
Hozzávalók
- penne v. akármilyen alakú tészta
- disznóhús
- 1 konzervnyi v. igazi gomba
- 1 közepes hagyma
- 1 sárgarépa
- fél zöldpaprika, fél pirospaprika
- (paradicsomlé)
- só, bors, vegeta, pirospaprika
- (petrezselyem)
Elkészítés
A zöldségeket és a hagymát is "julien"-re vágjuk, és (olíva)olajon megdinszteljük (lehetőleg "wok"-ban), majd pirospaprikát szórunk rá. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst is, és sózzuk, borsozzuk. Aki akar, most rakhat bele gombát is, majd ha nem hagy elég vizet, akkor egy keveset öntünk hozzá, és megpároljuk. (Aki akar, adhat hozzá egy kis paradicsomlevet.) A külön kifőzött tésztát hozzákeverjük a húshoz, párat keverünk rajta, és kész. Aki akar, még önthet rá egy kis olívaolajat a végén, nagyon jó ízt ad neki.
Oldal: Zöldséges-disznúhúsos ragu kifőtt tésztával
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu
A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat