ZÖLDBABOS CSIRKE RIZZSEL
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkét feldaraboljuk, majd (olíva)olajon fehérre pirítjuk a fokhagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a julienre vágott hagymát és répát, majd a fűszereket és együtt tovább pároljuk. Felöntjük egy kis vízzel, majd puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk a zöldbabot, öntünk hozzá egy kis paradicsomlét is, majd párat keverünk még rajta, megszórjuk petrezselyemmel és eloltjuk.
Egy nem odaégő edényben (pl. wok) az olajon a kis fej hagymát ici-picire vágjuk, majd üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a rizst, és addig pirítjuk, amíg a rizs is üveges nem lesz. Felöntjük kétszer annyi vízzel, majd sózzuk, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.