ZÖLDBABLEVES GAZDAGON
Hozzávalók
Elkészítés
A hagymát és a répákat olajon megdinszteljük, majd aki akar, rakhat bele felkarikázott virslit is. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, zellergumót, majd amikor forr, sózzuk, ízesítjük. Belerakjuk az apróra vágott paprikákat is (azért kősőbb, hogy egészben maradjon, és ne foszlódjon szét). Amikor majdnem megfőtt a zöldbab, hozzárakjuk a felkockázott krumplit is, és hozzáöntünk egy kis paradicsomlét is, ízlés szerint. (Ha igazi paradicsom van, akkor azt meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.) Egy kis tálban elkeverünk pár kanál tejfölt egy kis lével, és a leveshez adjuk. A végén megszórjuk petrezselyemmel és/vagy zellerlevéllel.