FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

ZÖLDBABLEVES GAZDAGON

Hozzávalók

  • 1 zacskó zöldbab
  • pár szem krumpli
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • fél pirospaprika és fél zöldpaprika
  • 1 közepes-nagyobbas fej hagyma
  • paradicsomlé v. paradicsomok
  • petrezselyem és/vagy zellerlevél, lestyán
  • só, bors, pirospaprika, vegeta
  • tejföl
  • (virsli)

Elkészítés

A hagymát és a répákat olajon megdinszteljük, majd aki akar, rakhat bele felkarikázott virslit is. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, zellergumót, majd amikor forr, sózzuk, ízesítjük. Belerakjuk az apróra vágott paprikákat is (azért kősőbb, hogy egészben maradjon, és ne foszlódjon szét). Amikor majdnem megfőtt a zöldbab, hozzárakjuk a felkockázott krumplit is, és hozzáöntünk egy kis paradicsomlét is, ízlés szerint. (Ha igazi paradicsom van, akkor azt meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.) Egy kis tálban elkeverünk pár kanál tejfölt egy kis lével, és a leveshez adjuk. A végén megszórjuk petrezselyemmel és/vagy zellerlevéllel.

zoldbableves.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 16
Heti: 228
Havi: 678
Össz.: 586 574

Látogatottság növelés
Oldal: Zöldbableves gazdagon
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »