FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

CSIRKEAPRÓLÉKOS RAGULEVES

Hozzávalók

  • kb. 500-800 gr csirkeaprólék (zuza, szív, stb., lehet hús is)
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3-4 sárgarépa
  • 1-2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 citrom leve v. 1 fakanálnyi "Borş Magic"
  • tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 maroknyi rizs
  • só, bors, vegeta
  • petrezselyem v. lestyán

Elkészítés

A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkeaprólékot is. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.  Az időközben keletkező habot leszedjük a tetejéről. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a vége felé a rizst is. Ha minden puhára főtt, akkor savanyítjuk. Egy külön tálkában kikeverjük a 2 tojássárgáját a tejföllel, adunk hozzá pár kanál lét is a levesből, majd hozzáadjuk az egészet a leveshez, párat keverünk rajta, és kész. A legvégén szórunk rá petrezselymet vagy lestyánt.

 

citromos_csirkeleves.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 16
Heti: 256
Havi: 706
Össz.: 586 602

Látogatottság növelés
Oldal: Csirkeaprólékos raguleves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »