FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

LENCSEFŐZELÉK

 Hozzávalók

  • lencse (a zöld színű finomabb)
  • 1 fej közepes hagyma
  • 1-2 babérlevél
  • füstöt csontos hús és/vagy kolbász
  • olaj, liszt
  • só, bors, vegeta, pirospaprika

Elkészítés

A lencsét előzőleg pár órára beáztatjuk. A csontos füstölt húst és/vagy kolbászt feltesszük főni, majd amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a lencsét is a levével együtt, amiben eddig ázott. Babérlevelet, fokhagymát teszünk hozzá, és amikor forr, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzünk mindent. (A beáztatott lencse nagyon hamar megpuhul.) Külön rántást csinálunk (olajon megdinszteljük a hagymát, lisztet adunk hozzá, majd a tűzről levéve megszórjuk pirsospaprikával), és az egészet hozzákeverjük a lencséhez. Párat rottyan, kicsit összefőzzük és kész is.

lencse.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 12
Heti: 127
Havi: 707
Össz.: 580 123

Látogatottság növelés
Oldal: Lencsefőzelék
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »