FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

FRANCIASALÁTA

Hozzávalók

  • 2 tojássárgája
  • napraforgóolaj
  • mustár
  • só, bors
  • 1 csirkemell
  • zöldborsó
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 szem krumpli
  • 1 konzervnyi kukorica
  • savanyú uborka

Elkészítés

A répát és a csirkemellet együtt megfőzzük (a megmaradt léből lehet levest csinálni), majd nagyon apró darabokra vágjuk. A krumplit és a zöldborsót külön-külön szintén megfőzzük sós vízben, és apróra vágjuk. Az uborkát megmossuk és szintén felkockázzuk. Egy nagy edénybe belerakjuk a tojássárgákat (a fehérje nem kell), egy pici mustárt (hogy ne csapódjon ki az olaj), és lassan, óvatosan, cseppenként az olajat. Amikor már kezd krém állaga lenni, akkor már lehet több olajat is tenni hozzá. Amikor kész a majonéz, akkor belekverjük az összes, apróra vágott hozzávalót. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

franciasalata.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 16
Heti: 244
Havi: 694
Össz.: 586 590

Látogatottság növelés
Oldal: Franciasaláta
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »