FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

MÁKOS GUBA

Hozzávalók

  • mák
  • porcukor
  • 1-2 tasak vaníliás cukor
  • tej
  • péksütemény (kifli, zsemle, kalács)

Elkészítés

Akármilyen pár napos péksüteményt felkarikázunk (én legutóbb 1 hetes kalácsból csináltam, és nagyon finom volt). Egy tálba rakjuk a péksüteményt, majd - mennyiségtől függően - 1 vagy 2 tasak vaníliás cukorral megszórjuk, illetve tejjel lelocsoljuk. Aki tocsogósra szereti, az több tejet önt rá, aki meg ropogósan, az kevesebbet. Egy másik tálban összekeverjük a ledarált mákot, majd egy kimargarinozott jénaiba elkezdjük lepakolni a kifliket. Egy réteg kifli, aztán megszórjuk mákkal, megint kifli, megint mák, és így tovább. Aztán nem sok időre, előmelegített sütőbe rakjuk, hogy kicsit összmelegedjen, és kipiruljon.

makos_guba.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 16
Heti: 319
Havi: 769
Össz.: 586 665

Látogatottság növelés
Oldal: Mákos guba
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »