FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

RAKOTT KRUMPLI

Hozzávalók

  • 10 közepes krumpli
  • 7 tojás
  • 2 szál puha kolbász
  • 500 gr. tejföl
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A krumplit jól megmossuk és héjastul enyhén sós vízben megfőzzük. A tojást ugyancsak megfőzzük. Amikor kihűltek, meghámozzuk őket és felkarikázzuk. Egy jénait vagy bármilyen sütőbe való edényt jól kizsírozunk, és az aljára rakunk egy réteg krumplit, meglocsoljuk olívaolajjal, picit sózzuk és borsozzuk, tojást rakunk rá és felkarikázott kolbászt, majd meglocsoljuk egy kis tejföllel is. Utána ugyanígy rétegesen lerakjuk a hozzávalókat. A legtetején krumpli legyen. A végén még rakhatunk rá egy kis szalonnát és megkenjük a maradék tejföllel, és aki akar, rakhat rá még reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben közepes lángon kicsit megsütjük. Savanyúval lehet tálalni.

rakott_krumpli.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 8
Heti: 58
Havi: 783
Össz.: 578 973

Látogatottság növelés
Oldal: Rakott krumpli
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »