FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

FORDÍTOTT ALMÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók

  • 10-12 ek. cukor (a karamellhez)
  • sok alma (ízlés szerint, ki mennyit akar, de azért legalább egy tepsinyi legyen)
  • fahéj
  • egy kis zacskó mazsola (elhagyható)
  • (dió)
  • még egy kis cukor, amit még rászórunk az almára
  • fél kocka vaj (VAJ, nem margarin)
  • a piskótához tepsitől függ a mennyiség, de nekem egy nagyobb angol tepsihez ennyi elég lett:
  •      4 tojás
  •      7 ek. cukor
  •      3 ek. víz
  •      7 ek. liszt
  •      fél tasak sütőpor
  •      egy csipet só

Elkészítés

A 10-12 evőkanálnyi cukrot a tiszta tepsi aljára szórjuk, egyenletesen, majd mehet be a sütőbe karamellizálódni. Amíg a cukor olvadozik a sütőben, megtisztítjuk az almákat, és tetszés szerint felkockázzuk. Kivesszük a tepsit, belerakjuk az almákat, rá a mazsola, dió, kinek mije van, fahéj, még egy kis cukor, és a fél vajat is rávagdossuk. Megy vissza a sütőbe. Amíg az alma puhul a sütőben, addig a 4 tojás sárgáját a 7 ek. cukorral és a 3 ek. vízzel felverjük, hozzáadjuk a 7 ek. lisztet, a fél sütőport, majd a 4 tojás felvert habját (egy kis sóval verve). Kivesszük a tepsit, ráöntjük ezt az egyveleget, majd visszarakjuk a sütőbe, amí a piskóta kész nem lesz. Azon melegében, ahogy kivettük a sütőből, amikor kész lett, felfordítjuk. Hagyjuk kihűlni, és tejszínhabbal díszítjük.

 forditott_almas_suti.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 34
Heti: 245
Havi: 1 189
Össz.: 443 827

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Fordított almás sütemény
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2018 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: baracklekv?ros k?kuszhabos s?ti - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »