FORDÍTOTT ALMÁS SÜTEMÉNY
Hozzávalók
Elkészítés
A 10-12 evőkanálnyi cukrot a tiszta tepsi aljára szórjuk, egyenletesen, majd mehet be a sütőbe karamellizálódni. Amíg a cukor olvadozik a sütőben, megtisztítjuk az almákat, és tetszés szerint felkockázzuk. Kivesszük a tepsit, belerakjuk az almákat, rá a mazsola, dió, kinek mije van, fahéj, még egy kis cukor, és a fél vajat is rávagdossuk. Megy vissza a sütőbe. Amíg az alma puhul a sütőben, addig a 4 tojás sárgáját a 7 ek. cukorral és a 3 ek. vízzel felverjük, hozzáadjuk a 7 ek. lisztet, a fél sütőport, majd a 4 tojás felvert habját (egy kis sóval verve). Kivesszük a tepsit, ráöntjük ezt az egyveleget, majd visszarakjuk a sütőbe, amí a piskóta kész nem lesz. Azon melegében, ahogy kivettük a sütőből, amikor kész lett, felfordítjuk. Hagyjuk kihűlni, és tejszínhabbal díszítjük.