FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

SZILVÁSGOMBÓC

Hozzávalók

  • kb. 1 kg.  krumpli
  • kb. 30-35 dkg. liszt
  • szilva, fahéj
  • zsemlemorzsa, olaj, cukor, porcukor

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, felvágjuk, felrakjuk főni sós vízben. Amikor kész, leszűrjük a levét és összetörjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen. Teszünk bele még egy kis sót és egy kis zsiradékot. Ha formázható, kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Mindegyikbe rakunk egy-egy kimagozott szilvát, egy pici fahéjat, pici cukrot, és gombócokat formálunk belőle. Sós, olajos vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére, óvatosan kiemeljük őket. Olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, adhatunk hozzá cukrot is, majd a kifőtt szilvás gombócokat meghempergetjük benne. Tálalásnál megszórjuk fahéjas porcukorral.

 szilvas_gomboc.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 8
Heti: 110
Havi: 835
Össz.: 579 025

Látogatottság növelés
Oldal: Szilvásgombóc
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »