FŐZŐCSKÉZDE
Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)
SAVANYÚ LEVES
Hozzávalók
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 zöldpaprika és 1 pirospaprika
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 kisebb zellergumó
- 0,5 kg disznóhús
- 2 tojássárgája
- só, bors, vegeta, "Borş Magic" (v. citromlé v. ecet v. savanyúkáposzta-lé)
- tejföl
- tárkony (sóban elrakva), petrezselyem, zellerlevél
- 1-2 maroknyi rizs
Elkészítés
A hagymát, zöldségeket, húst olajon megfuttatjuk, majd ízesítjük, és felengedjük vízzel, majdnem puhára főzünk mindent. Hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. A vége felé savanyítjuk és tejfölt teszünk bele. (A tejfölt egy kis tálkában a tojássárgákkal és néhány kanál forró lével összekeverjük, csak ezután adjuk hozzá a leveshez.) A legvégén megszórjuk a zöldekkel. Erős paprikával és tejföllel tálalhatjuk.
