FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

SAVANYÚ LEVES

Hozzávalók

  • 1 fej nagyobb hagyma
  • 1 zöldpaprika és 1 pirospaprika
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 0,5 kg disznóhús
  • 2 tojássárgája
  • só, bors, vegeta, "Borş Magic" (v. citromlé v. ecet v. savanyúkáposzta-lé)
  • tejföl
  • tárkony (sóban elrakva), petrezselyem, zellerlevél
  • 1-2 maroknyi rizs

Elkészítés

A hagymát, zöldségeket, húst olajon megfuttatjuk, majd ízesítjük, és felengedjük vízzel, majdnem puhára főzünk mindent. Hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. A vége felé savanyítjuk és tejfölt teszünk bele. (A tejfölt egy kis tálkában a tojássárgákkal és néhány kanál forró lével összekeverjük, csak ezután adjuk hozzá a leveshez.) A legvégén megszórjuk a zöldekkel. Erős paprikával és tejföllel tálalhatjuk.

savanyu_leves.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 8
Heti: 63
Havi: 788
Össz.: 578 978

Látogatottság növelés
Oldal: Savanyú leves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »