FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

ALMÁS PITE

Hozzávalók (nagy tepsihez)

  • 2 tojás
  • 100 gr. margarin/vaj
  • 1 ek. disznózsír
  • 2 ek. tejföl
  • 200 gr. cukor
  • kb. 400 gr. liszt
  • 1 sütőpor
  • Töltelék: sok (golden) alma, cukor, fahéj

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk annyi liszttel, hogy egy lágy masszát kapjunk. Két felé vágjuk, majd az egyik felét a tepsibe rakjuk, rátesszük a tölteléket, és lefedjük a tészta másik felével. A töltelékhez meghámozzuk, majd lereszeljük az almát (goldenből jobb, mert nem ereszt levet), majd egy lábosban tűzön cukorral és fahéjjal kicsit összerottyantjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy ne púposodjon fel, megkenjük egy tojással, majd előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha már nem olyan forró, porcukorral meghintjük.

almas_pite.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 8
Heti: 55
Havi: 780
Össz.: 578 970

Látogatottság növelés
Oldal: Almás pite
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »