FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

RIZSES HÚS (gombával)

Hozzávalók

  • fél kg disznóhús v. csirkehús
  • (egy konzervnyi gomba)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1,5-2 csésze hosszúszemű rizs
  • só, bors, pici pirospaprika, vegeta

Elkészítés

A hagymát és a répát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a feldarabolt húst, borsozzuk, és egy kis vegetát is szórunk rá, majd aki akar, adhat hozzá gombát is. Fedő alatt pároljuk (ha csirke, nem kell), aztán hozzáadjuk a rizst, a fokhagymát, sózzuk, majd felengedjük vízzel (2,5 - 3-szor annyi legyen, mint a rizs). Közepes lángon fedő nélkül megfőzzük, a legvégén rá lehet tenni a fedőt, és kisebb lángon tovább párolni.

rizses hus.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 61
Heti: 197
Havi: 777
Össz.: 580 193

Látogatottság növelés
Oldal: Rizses hús (gombával)
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »