FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

KRUMPLIFŐZELÉK

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej hagyma
  • pár szál sárgarépa
  • egy szál kolbász
  • egy darab füstölt borda
  • 1-1,5 kg krumpli
  • 1 nagy ek. tejföl, tej, liszt
  • pirospaprika, vegeta, bors, só
  • paprikakrém (házi készítésű, ha van)
  • petrezselyem

Elkészítés

A hagymát és sárgarépát olajon megdinszteljük, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd hozzárakjuk a feldarabolt kolbászt és húst. Ha megpirult, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majd forrás után fűszerezzük. A húst puhára főzzük (közepes lángon, fedő alatt), majd belerakjuk a paprikakrémet és a felkockázott krumplit is. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje a krumplit. Ha minden megpuhult, behabarjuk (liszt, tejföl, tej, kis főzeléklé), és a végén megszórjuk petrezselyemmel.

krumplifozelek.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 16
Heti: 304
Havi: 754
Össz.: 586 650

Látogatottság növelés
Oldal: Krumplifőzelék
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »