TÖLTÖTT TÖK
Hozzávalók:
A töltelékhez
A kapormártáshoz
Elkészítés:
A tököket meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk és megmossuk (kis hajó alakúak lesznek). Olajon az apróra vágott hagymát és a darált húst megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst megfuttatjuk egy kis olajon, sózzuk, és felöntjük két és egy pici csészényi vízzel, majd ha forrni kezd, alacsony lángon, résnyire nyitott fedő alatt megfőzzük. Ha kész, a húst összekeverjük a rizzsel és egy tojással, majd a tökökbe töltjük. A tepsibe kevés olajat öntünk, belehelyezzük a töltött tököket, majd pici (!) vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben olyan 200 fokon addig sütjök, amíg a tökök puhulni nem kezdenek. Akkor ráöntjük a kapormártást (zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, ráöntjük a tejet, sózzuk, majd ha forrni kezd a tej, hozzáadjuk a tejfölt, a kaprot és jól elkeverjük). A kapormártással csak olyan 10 percig hagyjuk a sütőben.