FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

TÖLTÖTT TÖK

 

Hozzávalók:

  • 2 közepes tök (egy 30x40 cm-es tepsihez)

A töltelékhez

  • 350 gramm darált hús
  • 1 csésze rizs
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • só, bors, olaj

A kapormártáshoz

  • pár fakanálnyi liszt
  • zsiradék
  • 1 l tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • kapor

Elkészítés:

A tököket meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk és megmossuk (kis hajó alakúak lesznek). Olajon az apróra vágott hagymát és a darált húst megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst megfuttatjuk egy kis olajon, sózzuk, és felöntjük két és egy pici csészényi vízzel, majd ha forrni kezd, alacsony lángon, résnyire nyitott fedő alatt megfőzzük. Ha kész, a húst összekeverjük a rizzsel és egy tojással, majd a tökökbe töltjük. A tepsibe kevés olajat öntünk, belehelyezzük a töltött tököket, majd pici (!) vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben olyan 200 fokon addig sütjök, amíg a tökök puhulni nem kezdenek. Akkor ráöntjük a kapormártást (zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, ráöntjük a tejet, sózzuk, majd ha forrni kezd a tej, hozzáadjuk a tejfölt, a kaprot és jól elkeverjük). A kapormártással csak olyan 10 percig hagyjuk a sütőben.

 toltott_tok.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 61
Heti: 214
Havi: 794
Össz.: 580 210

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött tök
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »