FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

DIÓS-CSOKIKRÉMES SZELET

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek. porcukor
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. darált dió
  • fél tasak sütőpor
  • pici mandulaaroma
  • 200 gr étcsokoládé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a porcukrot is. Utána óvatosan egy fakanállal vagy egy szilikon spatula segítségével belekeverjük a lisztet, diót, sütőport és mandulaaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előremelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

A krémhez a csokoládét darabokra törjük és hozzáöntjük a tejszínt (nem kell felverni), majd kis lángon vagy gőz fölött addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad, aztán hűlni hagyjuk addig, hogy kis időre a mélyhűtőbe tudjuk tenni, amíg keményedni nem kezd. Amikor már kemény, kivesszük a mélyhűtőből és addig verjük habverővel, amíg a színe világosabb barna, az állaga pedig krémesebb lesz. Ezután pedig szépen rákenjük a diós lapra. A tetejét ízlés szerint lehet díszíteni.

 Dios-csokis szelet

Dios-csokis szelet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 8
Heti: 27
Havi: 752
Össz.: 578 942

Látogatottság növelés
Oldal: Diós-csokikrémes szelet
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »