DIÓS-CSOKIKRÉMES SZELET
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a porcukrot is. Utána óvatosan egy fakanállal vagy egy szilikon spatula segítségével belekeverjük a lisztet, diót, sütőport és mandulaaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előremelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a csokoládét darabokra törjük és hozzáöntjük a tejszínt (nem kell felverni), majd kis lángon vagy gőz fölött addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad, aztán hűlni hagyjuk addig, hogy kis időre a mélyhűtőbe tudjuk tenni, amíg keményedni nem kezd. Amikor már kemény, kivesszük a mélyhűtőből és addig verjük habverővel, amíg a színe világosabb barna, az állaga pedig krémesebb lesz. Ezután pedig szépen rákenjük a diós lapra. A tetejét ízlés szerint lehet díszíteni.