FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

DIÓS BÉLES

Hozzávalók

  • TÉSZTA
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg margarin és disznózsír
  • 1/2 sütőpor
  • 1 tojás
  • pár kanál tejföl
  • TÖLTELÉK
  • 25 dkg dió
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • (rum; én nem raktam bele)
  • citrom-és narancshéj
  • fahéj
  • citromlé
  • 3 db reszelt alma

Elkészítés

Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd a 2/3-át kinyújtjuk, az 1/3-át pedig félrerakjuk. Egy tálban összekeverjük a tölteléket. A kinyújtott tésztát tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral (én alma-körte lekvárt tettem rá, de szerintem ribizlilekvárral mégjobb), és rárakjuk a tölteléket is. A végén a tészta megmaradt 1/3-át rácsszerűen elhelyezzük a tölteléken. Sütőben közepes lángon kisütjük.

A tetejét lehet másképp is készíteni: a tészta maradék felét rámsimítjuk a töltelékre, majd csokimázat készítünk rá (15 dkg porcukor, 3 ek. forró víz, 3 ek. kakaó).

dios_racsos.jpg

Dios beles csokimazzal

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 16
Heti: 268
Havi: 718
Össz.: 586 614

Látogatottság növelés
Oldal: Diós béles
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »