FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

HAL PARASZTKRUMPLIVAL

Hozzávalók

  • hal (tengeri, szálka és csont nélküli a legjobb)
  • só+halfűszer, akinek van
  • pirospaprika, búzaliszt, kukoricaliszt
  • 1 fej hagyma
  • krumpli
  • só, bors, vegeta, pirospaprika, olívaolaj (vagy aki nem szereti, rendes napraforgóolaj)

Elkészítés

A halaszeleteket (aki ahogy szereti: vékony, vastag, mindegy milyen) megmossuk, konyharuhával megtörölgetjük, majd megsózzuk mindkét oldalát. Egy külön tányérban elkeverünk pirospaprikát búza- es kukoricaliszttel, és beleforgatjuk a halat. Egy serpenyőben olajon közepes lángon kisütjük. Akkor jó, ha mindkét oldala aranysárgára sül.

Köretként parasztburgonyát készítünk. A krumplit jól megmossuk, majd héjastul sós vízben megfőzzük. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, leszedjük a héját, majd feldaraboljuk (tetszés szerint). Egy serpenyőbe (a normális lábosban odaragad) olívaolajat öntünk bőségesen, majd a nagyobbra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután hozzárakjuk a krumplit is, majd ízesítjük, és aranybarnára pirítjuk.

hal_parasztkrumplival.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 8
Heti: 82
Havi: 807
Össz.: 578 997

Látogatottság növelés
Oldal: Hal parasztkrumplival
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »