FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

JOGHURTKRÉMES TORTA

Hozzávalók

Kakaós piskóta:

  • 6 tojás
  • 4 ek. víz
  • 10 ek. cukor
  • pici só
  • 10 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • pár ek. kakaó

Krém:

  • egy nagy dobozos gyümölcsös joghurt
  • fél liter tejszínhab vagy cukrászhab (meggle)
  • gyümölcs
  • (lekvár)
  • 10 gramm zselatin es 20 ek. víz

 

Elkészítés

Piskóta

A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, pici sót, a lisztet és a kakaót, majd a végén a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben/tortaformában alacsony-közepes tűzön kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém

A joghurtot belerakjuk egy nagy tálba. A zselatint egy kis lábosba rakjuk, majd rákanalazzuk a vizet, és felmelegítjük. Nem szabad forrnia, csak addig melegítjük, amíg fel nem olvad a zselatin. Ezután nagyon gyorsan belekeverjük a joghurtba. Egy külön tálban felverjük a tejszínhabot, ha kell, cukrot rakunk bele. A felvert tejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz, és lehet még bele ízlés szerint savanykásabb lekvárt, cukrot, stb. rakni. Gyorsan kell keverni mindent, mert a zselatin hamar megköt. 

A kész piskótát kettévágjuk (miután kihűlt), és a két lap közé krémet rakunk, illetve felszeletelt gyümölcsöket. A tortát bevonuk a krém maradékával (elég a krém, nagyon sok lesz ennyi adagból). A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, illetve lehet még tortazselét is tenni rá (elkészítés a hátoldalán).

 

 

 joghurtkremes_torta.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 8
Heti: 22
Havi: 747
Össz.: 578 937

Látogatottság növelés
Oldal: Joghurtkrémes torta
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »