FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

BORSÓS HÚS

Borsós hús 

Hozzávalók

  • szalonna
  • disznózsír
  • egy fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • egy szál sárgarépa
  • disznóhús
  • borsó
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés

A szalonnát apróra vágjuk, és megpirítjuk, majd hozzáteszünk egy jónagy fakanálnyi disznózsírt is, illetve a felaprított hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma is üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott disznóhúst (lehet csontos is), majd a sót, borsot, pirospaprikát, és addig kevergetjük, amíg fehér kérget nem kap a hús. Ezután annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A végén hozzáadjuk a borsót is, az hamar megpuhul. A levet el kell, hogy fője, csak egy kis szósz maradjon. A legvégén lehet egy kis petrezselyemzöldet is szórni rá. Krumplipürével tálalhatjuk.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 8
Heti: 47
Havi: 772
Össz.: 578 962

Látogatottság növelés
Oldal: Borsós hús
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »