FASíRT KRUMPLIPÜRÉVEL ÉS PARADICSOMSZÓSSZAL
Hozzávalók
Elkészítés
A hozzávalókat a fasírthoz összekeverjük, majd nagyobb, lapított gombócokat formázunk (kb. 2-3 cm vastag legyen), majd bő olajban kisütjük.
A krumplit felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Összetörjük, és tejet, vajat (ha kell, sót is) adunk hozzá.
A paradicsomszószhoz a hagymát nagyon apróra felvágjuk, a fokhagymát vékonyra felszeleteljük, és olívaolajban megdinszteljük. Hozzáöntjük a paradicsomlét (v. konzervet), ízesítjük és főzögetjük egy kicsit. A habarást egy szitán keresztül hozzákeverjük, és ízlés szerint tejet is adunk hozzá. A szósznak aránylag sűrűnek kell lenni, de mindenki annyi habarást rak bele, amilyen sűrűre szeretné.