PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánokat egy tepsiben v. serpenyőben, olaj nélkül akárhol (kint, gázon, sütőben) megsütjük. Akkor jó, amikor a héja megkeményedik, fekete lesz, és ha villával beleszúrunk, akkor elkezd folyatni. Kicsit várunk, hogy meghűljön, majd leszedjük a héját, és levágjuk a torzsáját. Lecsepegtetjük. Egy nagyobb edényben elkészítjük a majonézt (1 tojássárgájához 1 kanál mustárt teszünk, majd apránként olajat keverünk bele, amíg krémes állaga nem lesz). A padlizsánt kézi mixerrel összekeverjük, vagy ha nincs, jól felvágjuk (lehetőleg ne késsel, hanem fából vagy műanyagból készült valamivel). Apránként hozzákeverjük a majonézhez. Ezután a hagymát vagy lereszeljük vagy nagyon apróra felvágjuk, és belekeverjük a krémbe. A végén ízesítjük. Lehet hagyma helyett fokhagymát is rakni bele, úgyis nagyon finom lesz!