FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

PADLIZSÁNKRÉM

Hozzávalók

  • 4-5 közepes padlizsán
  • 1 tojássárgája
  • napraforgóolaj
  • só, bors
  • 1 kanál mustár
  • 1 kisebb hagyma

Elkészítés

A padlizsánokat egy tepsiben v. serpenyőben, olaj nélkül akárhol (kint, gázon, sütőben) megsütjük. Akkor jó, amikor a héja megkeményedik, fekete lesz, és ha villával beleszúrunk, akkor elkezd folyatni. Kicsit várunk, hogy meghűljön, majd leszedjük a héját, és levágjuk a torzsáját. Lecsepegtetjük. Egy nagyobb edényben elkészítjük a majonézt (1 tojássárgájához 1 kanál mustárt teszünk, majd apránként olajat keverünk bele, amíg krémes állaga nem lesz). A padlizsánt kézi mixerrel összekeverjük, vagy ha nincs, jól felvágjuk (lehetőleg ne késsel, hanem fából vagy műanyagból készült valamivel). Apránként hozzákeverjük a majonézhez. Ezután a hagymát vagy lereszeljük vagy nagyon apróra felvágjuk, és belekeverjük a krémbe. A végén ízesítjük. Lehet hagyma helyett fokhagymát is rakni bele, úgyis nagyon finom lesz!

padlizsankrem.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 16
Heti: 262
Havi: 712
Össz.: 586 608

Látogatottság növelés
Oldal: Padlizsánkrém
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »