FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

HÚSGOMBÓCLEVES

Hozzávalók

  • 1 fej nagyobb hagyma
  • 1 zöldpaprika és 1 pirospaprika
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 0,5 kg darált disznóhús
  • 2 egész tojás + 1 v. 2 tojássárgája
  • só, bors, vegeta, "Borş Magic" (v. citromlé v. ecet)
  • tejföl
  • tárkony, petrezselyem, zellerlevél
  • 1-2 maroknyi rizs

Elkészítés

A hagymát, tetszés szerint felvágott répát, zellergumót és a paprikát olajon megfuttatjuk, majd ízesítjük, és felengedjük vízzel. Amikor forr a víz, kisebb lángon tovább főzve beletesszük a kis méretű húsgombócokat (darált hús, egész tojás, só, bors, pici rizs). Amikor megfőttek a gombócok, hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. A vége felé savanyítjuk és tejfölt teszünk bele. (A tejfölt egy kis tálkában a tojássárgákkal és néhány kanál forró lével összekeverjük, csak ezután adjuk hozzá a leveshez.) A legvégén megszórjuk a zöldekkel. Erős paprikával és tejföllel tálalhatjuk.

husgombocleves.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 16
Heti: 326
Havi: 776
Össz.: 586 672

Látogatottság növelés
Oldal: Húsgombócleves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »