FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

SZÉKELYKÁPOSZTA

Hozzávalók

  • egy közepes fej savanyú káposzta
  • szalonna, füstölt hús, kolbász
  • olaj és/vagy zsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • pirospaprika, só, bors, vegeta, kapor, kakukkfű
  • paprikakrém
  • tejföl
  • (pár maroknyi krumpli)

Elkészítés

Az apróra vágott szalonnát, majd a hagymát olajon és/vagy zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kolbászt, illetve a húst is (én raktam bele füstölt karajt). A húst zsírjára sütjük, fűszerezzük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a jól megmosott savanyú káposztát is, és együtt főzzük, amíg minden puhára nem fő. A sózással vigyázni kell, mert a füstölt hús és a káposzta is eleve sós. A végén pár kanál tejfölt keverünk bele. Ha gazdagabbá akarjuk tenni, a vége felé rakhatunk bele pár maroknyi krumplit is. Tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

szekelykaposzta_maskepp.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 16
Heti: 307
Havi: 757
Össz.: 586 653

Látogatottság növelés
Oldal: Székelykáposzta
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »