SALÁTALEVES
Hozzávalók
Elkészítés
Kétszer annyi legyen a saláta mennyisége, mint amekkora edényben főzzük majd a levest, ugyanis a saláta feleakkorára esik majd össze. A szalonnát feldaraboljuk, majd zsírjára sütjük, és ha kevés lenne a zsírja, kipótolhatjuk egy kis disznózsírral. Ezután pár kanál lisztet szórunk rá. A salátát megmossuk, feldaraboljuk, és a szalonnához adjuk. Addig kevergetjük, amíg össze nem esik. Utána felöntjük a tejjel, és kipótoljuk vízzel, a salátá puhára főzzük. Hozzáadjuk a kaprot, fokhagymát, ízesítjük, majd amikor már puha a saláta, akkor egy egész tojásokT ütünk bele, és jól elkeverjük. Rakhatunk bele tojásokat úgyis, hogy egészben maradjanak - fejenként egyet. Egyszerűen beleütjük a tojásokat és vagy 5 percig nem kevergetjük. Mindezt alacsony-közepes lángon. Amikor megfőttek a tojások is, hozzákeverjük a joghurtot és a tejfölt és nem főzzük tovább.