FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

SALÁTALEVES

Hozzávalók

  • fejessaláta
  • 0,5 l aludt tej / joghurt
  • 1 l tej
  • só, bors, vegeta
  • 1 darab szalonna
  • pár szál kapor
  • pár szál fokhagymalevél (vagy 1-2 gerezd fokhagyma)
  • pár kanál liszt
  • 1 egész tojás / fő + 1 egész tojás
  • pár kanál tejföl

Elkészítés

Kétszer annyi legyen a saláta mennyisége, mint amekkora edényben főzzük majd a levest, ugyanis a saláta feleakkorára esik majd össze. A szalonnát feldaraboljuk, majd zsírjára sütjük, és ha kevés lenne a zsírja, kipótolhatjuk egy kis disznózsírral. Ezután pár kanál lisztet szórunk rá. A salátát megmossuk, feldaraboljuk, és a szalonnához adjuk. Addig kevergetjük, amíg össze nem esik. Utána felöntjük a tejjel, és kipótoljuk vízzel, a salátá puhára főzzük. Hozzáadjuk a kaprot, fokhagymát, ízesítjük, majd amikor már puha a saláta, akkor egy egész tojásokT ütünk bele, és jól elkeverjük. Rakhatunk bele tojásokat úgyis, hogy egészben maradjanak - fejenként egyet. Egyszerűen beleütjük a tojásokat és vagy 5 percig nem kevergetjük. Mindezt alacsony-közepes lángon. Amikor megfőttek a tojások is, hozzákeverjük a joghurtot és a tejfölt és nem főzzük tovább.

salataleves.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 16
Heti: 270
Havi: 720
Össz.: 586 616

Látogatottság növelés
Oldal: Salátaleves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »