SÜLT CSIRKCOMBOK KRUMPLIVAL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk és feldaraboljuk (ha egész). Egy tálkában összekeverünk egy kiskanál sót, 1 kk. borsot, 1 kk. pirospaprikát, 1 kk. vegetát, fokhagymát, rozmaringot egy jó csurranásnyi olívaolajjal és egy pici vízzel és megkenjük vele a csirkecombokat. Egy jénait kiolajozunk olívaolajjal, belerakjuk a befűszerezett csirkecombokat, illetve a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket. Lefedjük (a jénai tetejével vagy alufóliával) és előremelegített sütőben nagyobb hőfokon (200-220) megsütjük kb. másfél óra alatt (akkor jó, ha a csontról láthatóan elkezd leválni a hús). Az utolsó 10-15 percre levesszük a fedőt/alufóliát és közepes hőfokon (180) ropogósra sütjük.