FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

PITÉK

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 élesztő
  • langyos víz (kb. 400 ml)
  • cukor (kb. 2 ek.)
  • egy kis só (kb. 3 kk.)
  • pici olaj (kb. 1 dl)
  • A töltelékhez:
  • káposzta, só, bors, olaj
  • alma, fahéj, cukor
  • juhtúró, kapor, tojás
  • szalonna, tojás

Elkészítés

Az élesztőt egy kis langyos vízzel és a cukorral felengedjük, hozzárakjuk a liszthez, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, és ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Majd kelni hagyjuk.

Közben elkészítjük a töltelékeket:az almáshoz lereszeljük az almát és a tűzhelyen egy kicsit összerottyantjuk a fahéjjal, majd cukrozzuk ízlés szerint. A káposztáshoz ugyancsak vékonyra szeleteljük a káposztát, majd tűzön ezt is megpuhítjuk egy kis olajjal, sóval és borssal. A juhtúróshoz összekeverjük a túrót az apróra vágott kaporral és az egész nyers tojással.

Amikor megkelt a tészta, akkor több cipóra szedjük, majd mindegyiket egyenként kinyújtjuk és betöltjük. (A szalonnáshoz lehet a tésztát tepsibe rakni, majd szalonnadarabokat rakni rá, és tojással jól megkenni.)

A legjobb kinti igazi kemencében megsütni őket, de jók lesznek sütőben is.

pitek.jpg

3 féle pite kinti kemencében sütve

juhturos_pite.jpg

Juhtúrós pite sütőben sütve (tészta, juhtúró, majd a tetején még van 2 elkevert tojás)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 8
Heti: 67
Havi: 792
Össz.: 578 982

Látogatottság növelés
Oldal: Piték
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »