PITÉK
Hozzávalók
Elkészítés
Az élesztőt egy kis langyos vízzel és a cukorral felengedjük, hozzárakjuk a liszthez, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, és ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Majd kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a töltelékeket:az almáshoz lereszeljük az almát és a tűzhelyen egy kicsit összerottyantjuk a fahéjjal, majd cukrozzuk ízlés szerint. A káposztáshoz ugyancsak vékonyra szeleteljük a káposztát, majd tűzön ezt is megpuhítjuk egy kis olajjal, sóval és borssal. A juhtúróshoz összekeverjük a túrót az apróra vágott kaporral és az egész nyers tojással.
Amikor megkelt a tészta, akkor több cipóra szedjük, majd mindegyiket egyenként kinyújtjuk és betöltjük. (A szalonnáshoz lehet a tésztát tepsibe rakni, majd szalonnadarabokat rakni rá, és tojással jól megkenni.)
A legjobb kinti igazi kemencében megsütni őket, de jók lesznek sütőben is.
3 féle pite kinti kemencében sütve
Juhtúrós pite sütőben sütve (tészta, juhtúró, majd a tetején még van 2 elkevert tojás)