FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

FINOMFŐZELÉK

Hozzávalók

  • pár szem krumpli
  • zöldborsó
  • pár szál sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 szál puha kolbász v. virsli
  • só, bors, pirospaprika, vegeta
  • liszt, olaj
  • tej/tejföl
  • petrezselyem v. lestyán v. zellerlevél

Elkészítés

A hagymát és a répát olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kis pirospaprikát, utána pedig a felkarikázott kolbászt vagy virslit. (Persze, lehet kolbász nélkül is, vagy a kolbászt külön megsütni, és aki akar, eszik, aki nem, nem.) Ezután felengedjük vízzel; amikor forr, sózzuk, ízesítjük, majd a borsót is hozzáadjuk. Ha majdnem megfőtt a borsó, akkor hozzáadjuk a krumplit is. (Ha konzerv borsó, akkor mehet együtt a krumplival.) Külön csinálunk olajas-lisztes világosbarna rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Kavargatjuk, forrjon párat. Ha még mindig nem elég sűrű, lehet habarást is (liszt + tej v. tejföl) adni hozzá. A végén megszórjuk petrezselyemmel v. valami zölddel.

finomfozelek.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 8
Heti: 75
Havi: 800
Össz.: 578 990

Látogatottság növelés
Oldal: Finomfőzelék
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »