FINOMFŐZELÉK
Hozzávalók
Elkészítés
A hagymát és a répát olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kis pirospaprikát, utána pedig a felkarikázott kolbászt vagy virslit. (Persze, lehet kolbász nélkül is, vagy a kolbászt külön megsütni, és aki akar, eszik, aki nem, nem.) Ezután felengedjük vízzel; amikor forr, sózzuk, ízesítjük, majd a borsót is hozzáadjuk. Ha majdnem megfőtt a borsó, akkor hozzáadjuk a krumplit is. (Ha konzerv borsó, akkor mehet együtt a krumplival.) Külön csinálunk olajas-lisztes világosbarna rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Kavargatjuk, forrjon párat. Ha még mindig nem elég sűrű, lehet habarást is (liszt + tej v. tejföl) adni hozzá. A végén megszórjuk petrezselyemmel v. valami zölddel.