ÜVEGES SÜLT CSIRKE
Hozzávalók
Elkészítés
Tessék megkérdezni a zuramat, ő a mesterszakács. :)
Amúgy valami ilyesmi:
a csirkét megmossuk, megtörüljük, majd fél órára a fűszeres-boros lébe rakjuk. Utána megkenjük kívül-belül vajjal (figyelem! ne maradjon benne semmi! mármint máj meg szív, meg ilyenek). Egy sörösüveget megtöltünk vízzel, majd karóba húzzuk a csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütögetjük. A tepsibe ugyancsak raknunk kb. fél liter vizet. Időnként meglocsoljuk a csirkét a fűszeres-boros lével. Egy kis idő után mellérakjuk a nagyobbra felvágott krumplit (és répát, hagymát), és nézegetjük, hogy azért ne égjen oda. Lehet olajas vízzel locsolni a krumplit, illetve a fűszeres lé is oda csurog le a csirkéről. Kb. 3-4 óra alatt sül meg a sütőben (nálunk...).