FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

ÜVEGES SÜLT CSIRKE

Hozzávalók


  • 1 egész csirke
  • bor (amilyen van, mindegy)
  • pirospaprika, bors, só, vegeta
  • vaj
  • sörösüveg
  • krumpli, sárgarépa, hagyma


Elkészítés

Tessék megkérdezni a zuramat, ő a mesterszakács. :)

Amúgy valami ilyesmi:

a csirkét megmossuk, megtörüljük, majd fél órára a fűszeres-boros lébe rakjuk. Utána megkenjük kívül-belül vajjal (figyelem! ne maradjon benne semmi! mármint máj meg szív, meg ilyenek). Egy sörösüveget megtöltünk vízzel, majd karóba húzzuk a csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütögetjük. A tepsibe ugyancsak raknunk kb. fél liter vizet. Időnként meglocsoljuk a csirkét a fűszeres-boros lével. Egy kis idő után mellérakjuk a nagyobbra felvágott krumplit (és répát, hagymát), és nézegetjük, hogy azért ne égjen oda. Lehet olajas vízzel locsolni a krumplit, illetve a fűszeres lé is oda csurog le a csirkéről. Kb. 3-4 óra alatt sül meg a sütőben (nálunk...). 

uveges_sult_csirke.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 16
Heti: 232
Havi: 682
Össz.: 586 578

Látogatottság növelés
Oldal: Üveges sült csirke
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »