TÚRÓKRÉMES SÜTEMÉNY
Hozzávalók a piskótához
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a tetejéhez
Elkészítés
A 6 tojás sárgáját, a 4 ek. vizet és a 10 ek. cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 3 ek. olajat, 10 ek. lisztet, a fél tasak sütőport és simára keverjük. Betesszük az előmelegített sütőbe alacsony fokozatra és kisütjük. A tepsi aszt hiszem 30x40 cm-es, egy nagyobb angol tepsi.
A krémhez a túrót elkeverjük a porcukor felével és a citromok lereszelt héjával. A tejszínt felverjük a porcukor mási felével. Érdemes jó tejszínt venni (én Meggle-t tettem bele, de jó a Hulala is). A citromok levébe beletesszük a zselatint, majd felmelegítjük, de nem forraljuk! Szerintem lehet bele kevesebb zselatint is tenni... Aztán az egészet összekeverjük és a kihűlt piskótára tesszük. A túrókrém tetejére rakunk gyümölcsöt vagy lekvárt, majd a piros zselatint elkészítjük, ahogy a tasak hátulján írja (dr. Oetker) és óvatosan rátesszük a gyümölcs tetejére.