FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

BEIGLI - Mákos és diós

 

Hozzávalók és Elkészítés

 

1 kg liszt
20 dkg margarin
8 dkg porculor
1 egész tojás
egy csipet só
2 dl langyos tejben felfuttatott fél élesztő

Az egészet jól összegyúrjuk /ha kell még tejet adhatunk hozzá /. Hideg helyre téve néhány órát pihentetjük.
Utána 6 felé vágjuk a tésztát, kisodorjuk és betöltjük a töltelékekkel. Felcsavarjuk, megkenjük tojással és meleg helyen pihentetjük fél órát. Utána ismét megkenjük tojással és ezután hideg helyen pihentetjük fél órát.
Mérsékelt melegségű sütőben 40 percig sütjük, közben megfordítjuk.

Máktöltelék:

26 dkg cukor
2 és fél dl víz
Ebből szirupot főzünk. / magyarán jól összeforraljuk, hogy alaposan elolvadjon a cukor /
Ezt ráöntjük 40 dkg darált mákra.
Teszünk bele: 2 ek. mézet, törött szegfűszeget, fahéjat, mazsolát, reszelt citromhéjat.
Összekeverjük, és ez a mennyiség 3 rúdra kell, hogy elég legyen.

Diótöltelék

2 dl tej vagy víz
22 dkg cukor
Ebből szirup lsd. mint az előbb.
Ráöntjük 30 dkg darált dióra.
Ízesítjük: 1 ek. mézzel, fahéjjal, citrom és-narancshéjjal, mazsolával.
És állítólag egy kis piskóta morzsával, ami azért kell bele, hogy sülés közben ne repedezzen ki. (Én nem raktam bele.)
Ez is 3 rúdnyi mennyiség.

 

beigli.jpg

 

Beigli     

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 8
Heti: 54
Havi: 779
Össz.: 578 969

Látogatottság növelés
Oldal: Beigli
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »