KÁPOSZTÁS RIZS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldségeket olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, tovább kevergetjük, majd a legyalult vagy vékonyra vágott káposztát is folyamatosan belekeverjük. Nem baj, ha úgy tűnik, hogy nem fér bele a lábosba, a káposzta kb. a felére esik össze (a legjobb inox lábosban csinálni, hogy ne nagyon ragadjon oda majd). Akkor adunk hozzá kb. 1-2 csészényi vizet, amikor a káposzta már összeesett. A víznek nem kell ellepnie a káposztát, ugyanis az is ereszt ki magából lét. Közben ízesítjük is, és nagyjából puhára főzzük. Ezalatt a rizst külön megfőzzük: egy lábosban kétszer annyi vizet forralunk egy kis sóval és olajjal, majd amikor forr, belerakjuk a rizst is. Amikor puhára főtt, hideg vízzel átmossuk, és hozzákeverjük a káposztához. Együtt még kicsit főzzük őket, hogy minden puha legyen, és ha kell, még ízesíthetjük is.