FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

PAPRIKÁS CSIRKE

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • csirkedarabok (legjobb comb és/vagy szárny)
  • olaj, pirospaprika, só, bors, vegeta
  • tejföl, liszt

Elkészítés

Felaprítjuk a hagymát, és olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a csirkedarabokat. (Ha előtte levest főzünk, akkor félúton kivesszük a levesből a csirkedarabokat.) Annyi vizet teszünk rá, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt közepes-kis lángon addig főzzük, amíg megpuhul a csirke. A végén hozzákeverjük a tejfölt. Ha túl híg, lehet habarást hozzákeverni (tej/föl/ + liszt). Puliszkával (lásd Sült hús puliszkával) vagy krumplipürével (lásd Fasírt krumplipürével) lehet tálalni.

paprikas_csirke.jpg




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 8
Heti: 41
Havi: 766
Össz.: 578 956

Látogatottság növelés
Oldal: Paprikás csirke
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »