FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

CSOKOLÁDÉSZALÁMI

Hozzávalók

  • 250 gr porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 3-5 ek. kakaó
  • 1 kocka margarin/vaj
  • rum(aroma)
  • 400-500 gr. háztartási keksz
  • dió, mogyoró, mazsola, kókuszreszelék, stb.

A tejet felrakjuk forrni a cukorral, a kakaóval és a rummal, majd hozzáadjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szobahőmérsékletű (nem mikrózott!) margarint/vajat. Utána mehet bele a tördelt keksz, meg a többi belevaló. Két őzgerinformát kibélelünk zsírpapírral, majd belerakjuk a masszát. A papír lógjon ki a formából, hogy rá lehessen hajtani, és tenyérrel jól bele lehessen lapogatni, nyomkodni a formába. Kint hagyjuk pár órára állni, majd berakjuk a hűtőbe (több órára, vagy egy éjszakára).

 Csokoladeszalami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 16
Heti: 354
Havi: 804
Össz.: 586 700

Látogatottság növelés
Oldal: Csokoládészalámi
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »