TÚRÓTORTA
Hozzávalók
Elkészítés
Összegyúrunk 250 gr lisztet, 1 tojást, a tejfölt, egy pici sót és a margarin 1/3-át. Ha a tészta túl ragadós, még gyúrhatunk hozzá egy kis lisztet. Majd kinyújtjuk minél nagyobbra. Külön kikeverünk 100 gr lisztet a margarin 2/3-ával (jó, ha a margarin minél puhább, könnyebb vele dolgozni). Ezt a keveréket rákenjük a kinyújtott tésztára, majd az egészet feltekerjük, és csigaalakba csavarjuk. Az átlóján félbevágjuk, így két egyenlő részt kapunk. Mind a kettőt akkorára nyújtjuk ki, hogy pont beleférjen a tortaformába, amiben majd sütjük. A formát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd belehelyezzük az egyik kinyújtott lapot, belerakjuk a tölteléket, és a tetejére rárakjuk a másik lapot. A szélét meg lehet csipkedni, hogy szebb legyen. Villával megszurkáljuk. Közepes lángon kisütjük.