FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

MEGGYES BÉLES

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40-50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 van. cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 púpos kanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3/4 tasak sütőpor
  • *** a tészta és a töltelék közé: keksz gyúrófával összetörve vagy zsemlemorzsa)
  • A töltelékhez:
  • sok meggy
  • 3 dl meggylé (kompótból, vagy víz, vagy ezek keveréke)
  • 1 vaníliás puding
  • pici fahéj
  • 2 ek. cukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd amíg a tölteléket előkészítjük, hűtőbe tesszük. A pudingport a cukorral, fahéjjal és a meggylével és/vagy vízzel összekeverjük, majd feltesszök főni. Ha kész, hűlni félretesszük. Amíg hűl, a meggyet kimagozzuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. A tészta felét kinyújtjuk, megszórjuk az összemorzsolt keksszel vagy zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket, a tészta másik kinyújtott felét, villával megszúrkáljuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

meggyes_beles.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 8
Heti: 24
Havi: 749
Össz.: 578 939

Látogatottság növelés
Oldal: Meggyes béles
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »