FŐZŐCSKÉZDE
Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)
KECSKEGIDASÜLT ÉS BÁRÁNYSÜLT
Hozzávalók
- egy bárány vagy kecskegida darabjai (comb, borda, stb...)
- fokhagyma
- fehérbor
- só, bors, pirospaprika
- babérlevél, kakukkfű
- olaj, víz
- A HAGYMÁS KRUMPLIHOZ:
- krumpli
- 2 vöröshagyma
- petrezselyemzöldje
- olaj, olívaolaj
- só
Elkészítés
A húsdarabokat megmossuk, befűszerezzük, majd egy tepsibe/jénaiba tesszük, amibe előzőleg egy kis olajat öntöttünk. Öntünk rá egy kis bort (puhítja a húst), kevés vizet, lefedjük alufóliával, majd puhára sütjük. Ha elfő a víz, még öntünk rá.