FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

ZÖLDBORSÓLEVES

Hozzávalók

  • 1 zacskó zöldborsó
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • (fél-fél piros- és zöldpaprika)
  • 4-5 krumpli
  • 1 kisebb zellergumó és/vagy fehérrépa
  • (1 szál puha kolbász)
  • 1-2 dl paradicsomlé
  • 1 tojás, liszt (a csipetkéhez)
  • olaj, só, bors, vegeta, pirospaprika
  • zellerlevél vagy petrezselyem

Elkészítés

A hagymát, paprikát, répát, zellert olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával. Aki akar, felkarikázott kolbászt is rakhat bele. Ezután felöntjük vízzel, majd belerakjuk a borsót is. Amikor forr, ízesítjük. Közepes lángon főzögetjük, majd ha a borsó majdnem megfőtt, belerakjuk a kockára vágott krumplit is. A végén öntünk bele egy kis paradicsomlét, és csipetkét (1 tojás+liszt+vegeta) szaggatunk bele. Vagy csipetke helyett lehet valami kifőtt tésztát is belerakni. A végén megszórjuk apróra vágott zellerlevéllel vagy petrezselyemmel.

borsoleves.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 103
Tegnapi: 16
Heti: 324
Havi: 774
Össz.: 586 670

Látogatottság növelés
Oldal: Zöldborsóleves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »