FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

KALÁCS

Hozzávalók (2 db 700 gr-os kalácshoz)

  • 500 gr liszt
  • 250 ml tej
  • 80 gr cukor
  • 25 gr élesztő
  • 80 gr vaj 
  • fél kiskanál só
  • 2 tojássárgája (+1 a kenéshez) - lehetőleg igazi tojás, nem bolti, attól lesz szép sárga a színe
  • citrom reszelt héja
  • tölteléknek/belevalónak: mazsola, kandírozott gyümölcs, dió, mák, kakaó, stb.

Elkészítés

Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben felfuttatjuk, majd ráöntjük a lisztre, amit előzőleg egy tálba tettünk a többi hozzávalóval együtt. Jól megdagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk, majd valami töltelékkel megszórjuk, és hármasával befonjuk őket. Újból kelesztjük immáron kettő, kalácsformába tett kalácsainkat, majd mielőtt sütőbe tennénk őket, megkenjük a tetejüket egy tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 45 perc alatt megsütjük őket (félidőben meg lehet fordítani). Tárolni műanyag zacskóban lehet őket, hogy ne száradjanak ki.

kalacs.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 16
Heti: 283
Havi: 733
Össz.: 586 629

Látogatottság növelés
Oldal: Kalács
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »