JOGHURTKRÉMES TORTA
Hozzávalók
Kakaós piskóta:
Krém:
Elkészítés
Piskóta
A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, pici sót, a lisztet és a kakaót, majd a végén a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben/tortaformában alacsony-közepes tűzön kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém
A joghurtot belerakjuk egy nagy tálba. A zselatint egy kis lábosba rakjuk, majd rákanalazzuk a vizet, és felmelegítjük. Nem szabad forrnia, csak addig melegítjük, amíg fel nem olvad a zselatin. Ezután nagyon gyorsan belekeverjük a joghurtba. Egy külön tálban felverjük a tejszínhabot, ha kell, cukrot rakunk bele. A felvert tejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz, és lehet még bele ízlés szerint savanykásabb lekvárt, cukrot, stb. rakni. Gyorsan kell keverni mindent, mert a zselatin hamar megköt.
A kész piskótát kettévágjuk (miután kihűlt), és a két lap közé krémet rakunk, illetve felszeletelt gyümölcsöket. A tortát bevonuk a krém maradékával (elég a krém, nagyon sok lesz ennyi adagból). A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, illetve lehet még tortazselét is tenni rá (elkészítés a hátoldalán).