HAL PARASZTKRUMPLIVAL
Hozzávalók
Elkészítés
A halaszeleteket (aki ahogy szereti: vékony, vastag, mindegy milyen) megmossuk, konyharuhával megtörölgetjük, majd megsózzuk mindkét oldalát. Egy külön tányérban elkeverünk pirospaprikát búza- es kukoricaliszttel, és beleforgatjuk a halat. Egy serpenyőben olajon közepes lángon kisütjük. Akkor jó, ha mindkét oldala aranysárgára sül.
Köretként parasztburgonyát készítünk. A krumplit jól megmossuk, majd héjastul sós vízben megfőzzük. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, leszedjük a héját, majd feldaraboljuk (tetszés szerint). Egy serpenyőbe (a normális lábosban odaragad) olívaolajat öntünk bőségesen, majd a nagyobbra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután hozzárakjuk a krumplit is, majd ízesítjük, és aranybarnára pirítjuk.