FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

TYÚKHÚSLEVES

Hozzávalók

  • bármilyen darabja a csirkének/tyúknak (legjobb a csontos)
  • só, bors, vegeta
  • sárgarépa
  • szálkatészta (vagy grízgombóc: gríz, 1 tojás, só)
  • petrezselyem

Elkészítés

Feltesszük a vizet főni, majd amikor forr, belerakjuk a csirkedarabokat. A tetején képződő habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor minden megfőtt, kivesszük a csirkedarabokat (ha van benn nyak, azt benn lehet hagyni - a csirkét lehet a második fogáshoz használni). Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor újra forr, beletesszük a szálkatésztát vagy grízgombócot csinálunk és beleszaggatjuk. Ha nem elég sárga a színe, lehet egy kis edényben olajat melegíteni, és reszelt sárgarépát rakni bele, párat keverni rajta, majd szitán beleszűrni a levesbe. A végén megszórjuk petrezselyemmel.

csirkeleves.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 8
Heti: 71
Havi: 651
Össz.: 580 067

Látogatottság növelés
Oldal: Tyúkhúsleves
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »