CSÜLKÖS BABLEVES/BABGULYÁS
Hozzávalók
Elkészítés
A babot előző este beáztatjuk bő vízbe, majd másnap egyszer felforraljuk, a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, pár fakanál lisztet teszünk bele, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a babot, az egész csülköt, fokhagymát és babérlevelet, felöntjük vízzel, majd félpuhára főzzük. Ezután a csülköt kiszedjük, feldaraboljuk, majd visszatesszük az edénybe, és hozzáadjuk a zöldségeket. Közben ízesítjük fűszerekkel és paradicsommal. Amikor minden puhára főtt, csipetkét szaggatunk bele. A legvégén megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor lehet bele tejfölt rakni (előtte is). Attól függ, milyen sűrűre akarjuk csinálni, annyi lisztet rakunk bele az elején, illetve annyi vízzel engedjük fel.