FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

CSÜLKÖS BABLEVES/BABGULYÁS

Hozzávalók

  • 1 füstölt csülök
  • tarkabab
  • 2 nagyobb fej hagyma 
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 kis paszternák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • paradicsom(lé v. püré)
  • só, bors, vegeta, pirospaprika
  • liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez)
  • petrezselyem
  • liszt
  • (tejföl tálaláshoz)

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk bő vízbe, majd másnap egyszer felforraljuk, a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát,  pár fakanál lisztet teszünk bele, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a babot, az egész csülköt, fokhagymát és babérlevelet, felöntjük vízzel, majd félpuhára főzzük. Ezután a csülköt kiszedjük, feldaraboljuk, majd visszatesszük az edénybe, és hozzáadjuk a zöldségeket. Közben ízesítjük fűszerekkel és paradicsommal. Amikor minden puhára főtt, csipetkét szaggatunk bele. A legvégén megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor lehet bele tejfölt rakni (előtte is). Attól függ, milyen sűrűre akarjuk csinálni, annyi lisztet rakunk bele az elején, illetve annyi vízzel engedjük fel.

csulkos_bableves.jpg

babgulyas.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 146
Tegnapi: 16
Heti: 367
Havi: 817
Össz.: 586 713

Látogatottság növelés
Oldal: Csülkös babgulyás
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »