FŐZŐCSKÉZDE

Receptek..., melyeket a drága jó anyámtól, a nagyanyámtól, a déditől... na jó, meg a zanyóstul is tanultam, beismerem... meg hát a gugül is a barátunk... :-)

TEJFÖLÖS BORJÚTOKÁNY PULISZKÁVAL

Hozzávalók

  • egy darab borjúhús 
  • 3-4 hagyma
  • pár gerezd fokhgyma
  • só, bors, pirospaprika
  • kb. 1 dl vörösbor
  • tejföl

Elkészítés

A hagymát megdinszteljük, majd a darabokra vágott húst is megpriítjuk olajon, fűszerezzük, felengedjük a vörösborral, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. (Mivel borjú, kb. 1 óra alatt megfő.) Ha puha a hús, tejfölt keverünk hozzá. (Aki sűrűbben szereti, az behabarhatja.)

Puliszkával, nokedlivel, kifőtt tésztával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

 tejfolos_borjutokany.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 138
Tegnapi: 16
Heti: 359
Havi: 809
Össz.: 586 705

Látogatottság növelés
Oldal: Tejfölös borjútokány puliszkával
FŐZŐCSKÉZDE - © 2008 - 2024 - agotakonyhaja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »